ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Όταν ο Ολυμπιακός έπαιξε με το τριφύλλι στο στήθος! (φωτο)

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Όταν ο Ολυμπιακός έπαιξε με το τριφύλλι στο στήθος! (φωτο)

Κόκκινη φανέλα δεν έχει φορέσει ποτέ… η βασική ομάδα του Παναθηναϊκού. Ούτε φυσικά ήταν το χρώμα της πρώτης του ενδυμασίας. Αυτό έχει πλέον αποδειχθεί με στοιχεία τα οποία δεν επιδέχονται αμφισβήτησης. Ο Ολυμπιακός όμως; Το ανάποδο έχει συμβεί;

Η απάντηση είναι ναι! Δύο φορές μάλιστα. Οι Πειραιώτες φόρεσαν πράσινες φανέλες και μάλιστα σε διαφορετικά αθλήματα.

Το Football-land.gr με αφορμή το ερχόμενο ντέρμπι ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό σας μεταφέρει ένα γεγονός πρωτάκουστο για τα δεδομένα των δύο ομάδων. Αναλυτικά:

Ο Ολυμπιακός με Τριφύλλι στο στήθος!
Βρισκόμαστε στις 4 Ιουλίου 1950 και ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τη Νίκολσον Βιέννης σε φιλικό αγώνα στο γήπεδο του Παναθηναϊκού. Το πρόβλημα είναι πως οι αντίπαλοι της ελληνικής ομάδας φορούσαν κι αυτοί φανέλες με ερυθρόλευκες ρίγες… Ας αφήσουμε την «Αθλητική Ηχώ» να αφηγηθεί τι ακριβώς συνέβη:
«Προτού ακόμα κοπάσει ο σάλος των επευφημιών εισέρχεται ο Ολυμπιακός. Η εμφάνιση της ελληνικής ομάδος προκαλεί ασυνήθη θύελλα χειροκροτημάτων, συγχρόνως όμως και έκπληξιν. Οι Πειραιείς φορούν πράσινες φανέλλες με ένα μεγαλοπρεπές τριφύλλι στο στήθος!! Διά όσους αγνοούν την αιτία της αλλαγής αυτής των χρωμάτων διευκρινίζουμε ότι τούτο κατέστη αναγκαίον, διότι η Νίκολσον έχει τα ίδια ακριβώς χρώματα με τον Ολυμπιακόν».
Για την ιστορία, ο Ολυμπιακός θα ηττηθεί με 2-1 από τους Αυστριακούς. Στη φωτό διακρίνονται, μεταξύ άλλων, οι Ρωσίδης, Δαρίβας, Κοτρίδης και Σούλης.

Αυτή ήταν η πρώτη φορά που παίκτες του Ολυμπιακού εμφανίζονταν μπροστά στους οπαδούς τους με την ενδυμασία του Παναθηναϊκού. Ήταν όμως και η τελευταία;
Η απάντηση εδώ όμως είναι όχι! Ο Ολυμπιακός είχε δανειστεί την φανέλα του αιώνιου αντιπάλου του και στο μπάσκετ:
Συνεχίζουμε το ταξίδι μας στο χρόνο και μεταφερόμαστε περίπου 29 χρόνια μετά και συγκεκριμένα στις 7 Ιανουαρίου 1979. Η ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού αντιμετωπίζει τον Πανιώνιο σε αγώνα πρωταθλήματος. Άτυπα γηπεδούχοι στο παιχνίδι που διεξήχθη στον Τάφο του Ινδού ήταν οι… «ερυθρόλευκοι»
Για άλλη μία φορά ομάδα του Ολυμπιακού δεν διαθέτει δεύτερο σετ εμφανίσεων. Αποτέλεσμα; Αναγκάζεται να δανειστεί τις φανέλες του Παναθηναϊκού. Διαφορετικά θα μηδενιζόταν. Ο κανόνας τότε ήταν ρητός. Η γηπεδούχος ομάδα όφειλε να φέρει αντίθετο χρώμα φανέλας από τη φιλοξενούμενη, η οποία είχε το δικαίωμα επιλογής. Οι προπονητικές φανέλες του Παναθηναϊκού, με τον τότε χορηγό της ομάδας, την εταιρία FINA, τελικά όχι μόνο γλιτώνουν τον Ολυμπιακό από έναν ανέλπιστο μηδενισμό, αλλά φέρνουν και γούρι αφού ο ΟΣΦΠ θα κερδίσει τελικά με 69-66!
Η Αθλητική Ηχώ της επομένης γράφει:
«Λιγάκι παράξενο πάντως το θέαμα που παρουσίασε ο Ολυμπιακός αφού αγωνίσθηκε με πράσινες φανέλλες!! Συνέβη και αυτό, αφού φόρεσε φανέλλες του ΠΑΟ μετά από διευκόλυνση που του έγινε, όταν οι υπεύθυνοι ανεκάλυψαν ότι και ο Πανιώνιος φορούσε κόκκινα – άσπρα και δεν είχαν δεύτερη εμφάνιση, διότι σαν γηπεδούχοι οι Πειραιώτες έπρεπε αυτοί να αλλάξουν εμφάνιση!»

football-land.gr

Ετικέτες:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ