ΤΑ ΚΡΕΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΑΙΖΟΥΝ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!- ΦΤΑΝΟΥΝ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΩΜΕ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΝ…- ΒΙΝΤΕΟ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΓΕΡΑ ΣΤΟΜΑΧΙΑ!!!

ΤΑ ΚΡΕΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΑΙΖΟΥΝ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!- ΦΤΑΝΟΥΝ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΩΜΕ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΝ…- ΒΙΝΤΕΟ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΓΕΡΑ ΣΤΟΜΑΧΙΑ!!!

Ρεπορτάζ- επιμέλεια: Μαρίνα Νικολάκη

Ολο και περισσότερες εταιρίες τροφίμων στην Ελλάδα υιοθετούν το κρέας ΧΑΛΑΛ που φτάνει στα πιάτα μας στα οικογενειακά τραπέζια πολλές φορές εν αγνοία μας. 

Τι φρικιαστικό όμως συμβαίνει με το Χαλάλ που αποτελεί το φαγητό που αγαπούν και μας μετέφεραν οι μουσουλμάνοι μετανάστες; Η σφαγή των ζώων γίνεται με μαχαίρι, ευλογείται από τον μουφτή στο όνομα του Αλλάχ και τότε μπαίνει η ένδειξη «Halal»…. αλλά δεν είναι μόνο αυτό…

  

 

Είναι αραβικός και σημαίνει κάτι το αποδεκτό σύμφωνα με τον ισλαμικό νόμο, είτε πρόκειται για αντικείμενο, είτε για προϊόν, είτε για πράξη.

Παρ’ όλα αυτά, είναι κάτι που ενδέχεται να αφορά τη διατροφή μας. Η εντυπωσιακή αύξηση του αριθμού των μουσουλμάνων στην Ελλάδα λόγω μετανάστευσης συνοδεύτηκε και από την εξάπλωση τροφίμων στην εγχώρια αγορά με ισλαμική σφραγίδα. Το αποτέλεσμα είναι Ελληνες να καταναλώνουν ερήμην τους κρέατα όχι μόνο τελετουργικά σφαγμένα, αλλά και ευλογημένα από μουφτή! Την ώρα που το ζώο ξεψυχάει με έναν ιδιαίτερα βάρβαρο τρόπο, όπως επιβάλλει η θρησκεία του, ο μουφτής κάνει επίκληση στον Αλλάχ με τα λόγια «Μπισμιλάχ Εραχμάν, Εραχήμ, Αλλάχου Εκμπάρ».

Οι μουσουλμάνοι απαγορεύεται διά ροπάλου να καταναλώσουν κρέας που δεν έχει πιστοποίηση «χαλάλ». Με τον όρο αυτό περιγράφονται τα προϊόντα που έχουν παραχθεί και προετοιμαστεί με βάση τις παραδόσεις και τους κανόνες του Ισλάμ. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για κρέατα, εκτός του χοιρινού, που έχουν θανατωθεί σύμφωνα με ένα πολύ συγκεκριμένο τελετουργικό. Αρχικά, πριν από το σφάξιμο, το ζώο έχει τραφεί μόνο με φυτική τροφή που δεν περιέχει ζωικά υποπροϊόντα.

Ο μουσουλμάνος σφαγέας -μόνο μουσουλμάνος επιτρέπεται να σφάξει το ζώο- διαβάζει μια προσευχή. Για την ακρίβεια, κατά τη διάρκεια της σφαγής του ζώου πρέπει να προφέρεται το όνομα του Αλλάχ. Το ζώο που θα οδηγηθεί στον τόπο της σφαγής δεν πρέπει να έχει χάσει τις αισθήσεις του.

Στη συνέχεια, ενώ το ζώο είναι ζωντανό, σφάζεται αργά με ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι στον λαιμό μέχρι να χάσει όλο του το αίμα, ενώ κρεμιέται ανάποδα. Αυτό σημαίνει ότι τα ζώα βιώνουν έναν αργό και οδυνηρό θάνατο. Ο ευρωπαϊκός νόμος απαιτεί τα ζώα να αναισθητοποιούνται πριν από τη θανάτωσή τους και για τον σκοπό αυτό χρησιμοποιείται πιστόλι αναισθητοποίησης. Αυτό, όμως, εμποδίζει την ακατάπαυστη εκροή του αίματος, κάτι που θεωρείται πολύ σημαντικό για τους μουσουλμάνους.

Λίγα χρόνια νωρίτερα, στην περιοχή της Ξάνθης είχε ξεσπάσει σάλος όταν αποκαλύφθηκε ότι γνωστή εταιρία κοτόπουλων, μία εκ των μεγαλύτερων πτηνοτροφικών εταιρειών με παραγωγή μέχρι και μισό εκατομμύριο κοτόπουλα την εβδομάδα, είχε από το 2003, με σχετική σύμβαση, υιοθετήσει τη μουσουλμανική πρακτική για τμήμα των προϊόντων της. Είναι αξιοσημείωτο μάλιστα ότι η συγκεκριμένη εταιρεία είναι από τους βασικούς προμηθευτές σε κοτόπουλα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

  

 

Ακόμα και στην ιστοσελίδα της έγραφε:

«Η “Πίνδος” εφαρμόζει όλα τα σύγχρονα διεθνή πρότυπα για την ασφάλεια και την υψηλή ποιότητα των προϊόντων της. Τα κοτόπουλα “Πίνδος” έχουν την πιστοποίηση “χαλάλ” από τον μουφτή Ξάνθης για την τήρηση της διαδικασίας που προβλέπεται από τη Μουσουλμανική Θρησκεία», ενώ παρατίθετο και η βεβαίωση του μουφτή Ξάνθης Μεχμέτ Εμίν Σινίκογλου: «Εχουμε αναλάβει τη σχετική υποχρέωση να μεταβαίνουμε κάθε φορά και κατόπιν σχετικού αιτήματος στο πτηνοτροφείο της εταιρείας “Πίνδος”…».

eggrafo_moufteia_halal

Συγκεκριμένα, στην ιστοσελίδα της έγραφε: «Η “ΠΙΝΔΟΣ” εφαρμόζει όλα τα σύγχρονα διεθνή πρότυπα για την ασφάλεια και την υψηλή ποιότητα των προϊόντων της. Τα κοτόπουλα “ΠΙΝΔΟΣ” έχουν την πιστοποίηση “χαλάλ” από τον μουφτή Ξάνθης για την τήρηση της διαδικασίας που προβλέπεται από τη Μουσουλμανική Θρησκεία».   Οι Μουσουλμάνοι θα είναι έως το 2030 το ¼ του πληθυσμού της γης και αυτά τα τρόφιμα σερβίρονται στο τραπέζι τους Στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή υπάρχουν τρεις φορείς πιστοποίησης χαλάλ εκ των οποίων η μία βρίσκεται στη μουφτεία της Κομοτηνής.

Ο σύμβουλος εξαγωγών, Θωμάς Βασσάρας, εκπρόσωπος της εταιρείας Halal Certification Services με έδρα την Ελβετία, εξηγεί στο newsbeast.gr ότι χαλάλ μπορεί να είναι ένα τρόφιμο από τη στιγμή που είναι αγνό και συνάδει με τους θρησκευτικούς τύπους των μουσουλμάνων. «Ο λόγος για τον οποίο ξεκίνησαν να πιστοποιούνται τα τρόφιμα ως χαλάλ ήταν ότι παλαιότερα οι Μουσουλμάνοι γνώριζαν με ακρίβεια τι υλικά χρησιμοποιούσαν. Πλέον ο σύγχρονος τρόπος παραγωγής, δεδομένου ότι είναι ιδιαίτερα περιπλεγμένος, δεν τους επιτρέπει να έχουν ακριβή γνώση των συστατικών που καταναλώνουν. Έτσι, η μουσουλμανική κοινότητα αναθέτει σε ένα φορέα την υποχρέωση να εντοπίσει ποια συστατικά ενός τροφίμου είναι μεμπτά σύμφωνα με τη μουσουλμανική θρησκεία». Σύμφωνα με το Κοράνι απαγορεύεται η κατανάλωση: Ψόφιων ζώων Αίματος Χοιρινού κρέατος Ζώου που έχει αφιερωθεί σε άλλον Θεό Ζώου που θανατώθηκε με στραγγαλισμό ή άλλο βίαιο τρόπο

«Ο Θεός και για τις τρεις μονοθεϊστικές θρησκείες της Βίβλου είναι ο ίδιος (εβραϊκή, χριστιανική και μουσουλμανική θρησκεία). Επομένως ό,τι ζώο έχει αφιερωθεί στο Θεό από χριστιανό σφαγέα, είναι κατάλληλο για τους Μουσουλμάνους και αντίστροφα. Παρόλ’ αυτά δεν μπορεί να πιστοποιηθεί ως χαλάλ, για λόγους που σχετίζονται με τη διαδικασία πιστοποίησης. Είναι χαρακτηριστικό όμως ότι πολλοί Μουσουλμάνοι οι οποίοι διαβιούν στην Ελλάδα, γνωρίζουν τη συγκεκριμένη παράμετρο, γι’ αυτό και καταναλώνουν αρνί ή και κοτόπουλο ακόμα και αν δεν είναι πιστοποιημένα ως χαλάλ. Επί της ουσίας γνωρίζουν ότι η σφαγή πραγματοποιείται από Χριστιανό Ορθόδοξο, ο οποίος αφιερώνει το ζώο στον ίδιο Θεό με το δικό τους», διευκρινίζει ο Θωμάς Βασσάρας.

Η σφαγή χαλάλ «Σε ό,τι αφορά τη σφαγή υπάρχει απαίτηση για την αποστράγγιση του αίματος, κάτι που συμβαίνει και με το δικό μας φαγητό. Σύμφωνα με τους Μουσουλμάνους κατά τη σφαγή του ζώου, θα πρέπει να λειτουργεί η καρδιά, γεγονός το οποίο εξασφαλίζει ότι θα αφαιρεθεί πλήρως το αίμα από το σφάγιο. Η μουσουλμανική θρησκεία ζητάει επί της ουσίας να γίνεται με καθαρό τρόπο η κοπή των τεσσάρων αρτηριών, ώστε να μπορέσει η καρδιά να αποβάλει ορθά το αίμα. Σε καμία θρησκεία, καθώς και στη χριστιανική δεν σκοτώνουν το ζώο πριν το σφάξουν, καθότι εάν σταματήσει να λειτουργεί η καρδιά δεν αποστραγγίζεται το αίμα. Οι Μουσουλμάνοι για παράδειγμα, υποστηρίζουν ότι το ζώο θα πρέπει να σφάζεται ζωντανό. Κάτι ανάλογο ισχύει και στη χριστιανική πρακτική. Γι’ αυτό και το ζώο αναισθητοποιείται πριν σφαγιαστεί. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και στα σφαγεία χαλάλ, με τη διαφορά ότι η αναισθητοποίηση του ζώου πρέπει να είναι αναστρέψιμη. Αυτό σημαίνει ότι εάν δεν σφαγιαστεί για κάποιο λόγο το ζώο, μπορεί να συνέλθει σταδιακά και να συνεχίσει χωρίς καμία επιπλοκή τη ζωή του», εξηγεί.

https://

https://

https://

https://

https://

http://www.makeleio.gr/%CE%BA%CE%BF%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%82/%CF%84%CE%B1-%CE%BA%CF%81%CE%B5%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%BC%CE%B1%CF%83-%CF%84%CE%B1%CE%B9%CE%B6%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%BF%CE%B9-%CE%BB%CE%B1%CE%B8%CF%81%CE%BF%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1/

Ετικέτες:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ